FC Twente Nieuws

"FC Twente presenteerde zich kortstondig als een open inrichting"

"FC Twente presenteerde zich kortstondig als een open inrichting"

Ondanks de nederlaag tegen FC Emmen werd er woensdag nauwelijks gesproken over de wedstrijd. Het gesprek van de dag was de audiofile van het gesprek tussen een groep bezorgde supporters en de technische staf. Tijdens het gesprek ging het er fel aan toe en vielen er harde woorden.

De technische staf sloeg hard om haar heen en bijna iedereen werd aangewezen als schuldige. Behalve de technische staf zelf. Enige zelfreflectie was hier wel op z'n plaats geweest. De ploeg won slechts drie van de laatste 16 competitiewedstrijden en is nog maar drie punten verwijderd van plek 16, de plek die deelname aan degradatie/promotie play-offs verplicht.

"Dat ligt dus aan een speler – Brama - die bijna nooit meer mag meevoetballen. Dat ligt aan de supporters die dinsdagavond ook te horen kregen dat zij te kritisch zijn en de Twente-voetballers daardoor onzeker maken. Maar na de smadelijke nederlaag tegen Emmen streng voor zichzelf zijn, dat deden spelers en trainers van FC Twente voor het gemak maar even niet", zo schrijft Peter Wekking in Voetbal International.

[google]

"Aldus manoeuvreerde FC Twente zichzelf nog meer in de problemen. Alsof het leven in de Eredivisie voor het wankelmoedige elftal en zijn wispelturige trainer nog niet zwaar genoeg is. Voor de Grolsch Veste werd woensdagmiddag het standbeeld van Boschker ingepakt in vuilniszakken, in het stadion vond koortsachtig overleg plaats hoe hier nu mee om te gaan. Met een loodzwaar programma voor de boeg met daarin wedstrijden tegen AZ, FC Utrecht (uit), SC Heerenveen, Vitesse (uit) en Ajax (uit), is FC Twente ineens een club in verwarring. De veiligheid van de kleedkamer is geschonden, de integriteit van mensen beschadigd, werkvloer en achterban zijn verdeeld."

"En dat door wat lichtzinnig geklets in de avondlijke uren na een nederlaag. Als FC Twente dit seizoen toch degradeert dan is de definitieve kiem daarvoor gelegd op die dinsdag waarop de club zich kortstondig presenteerde als een open inrichting", besluit Wekking zijn relaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties