FC Twente Nieuws

FC Twente presenteert derde tenue seizoen 2022-2023

FC Twente presenteert derde tenue seizoen 2022-2023

FC Twente heeft donderdagmiddag het derde tenue gepresenteerd. Het wit met rode tenue is gebaseerd op het uittenue dat FC Twente droeg tussen de jaren 1986 en 1988. Het tenue is vanaf woensdag 10 augustus te koop via de webshop, de fanstore in de Grolsch Veste en de fanstore in de binnenstad van Enschede.

Eerder werden al het uittenue en het thuistenue van de club uit Enschede gepresenteerd. Beide shirts linkten ook naar de geschiedenis van FC Twente. Het thuistenue was een hint naar de jaren ’70 waarin FC Twente voor het eerst Europees voetbal speelde. Dit seizoen speelt FC Twente voor het eerst sinds acht jaar weer Europees voetbal.

Het uittenue was een link naar het shirt uit 2001. Destijds wist FC Twente de KNVB Beker op historische wijze te winnen. Na strafschoppen won het toen van PSV. FC Twente gaat het derde tenue aankomende zondag voor het eerst dragen. Dan gaan de Tukker op bezoek in Nijmegen voor het duel met NEC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties