FC Twente Nieuws

FC Twente presenteert jaarcijfers 2017-2018, download ze hier

FC Twente presenteert jaarcijfers 2017-2018, download ze hier

FC Twente heeft vanmorgen de jaarcijfers over het seizoen 2017-2018 gepresenteerd. Hieronder twee bestanden. Eentje met de jaarcijfers zelf en en eentje met een uitleg over de jaarcijfers.

Download jaarcijfers 2017-2018
Download toelichting op de jaarcijfers 2017-2018

Het seizoen 2017/2018 is uitgekomen op een netto verlies van €319.000. Dat een verlies is geleden heeft te maken met de tegenvallende sportieve en daarmee commerciële resultaten en het besluit om afscheid te nemen van meerdere personeelsleden en trainers.

Door de realisatie van de herfinanciering in februari 2017 heeft FC Twente structureel lagere financieringslasten. Daarnaast heeft FC Twente verbeterde afspraken gemaakt over de aflossingen op de langlopende leningen. Gedurende de eerste helft van het kalenderjaar 2018 was sprake van een vrijwel aflossingsvrije periode. FC Twente is sinds 1 november 2016 ingedeeld in categorie II van het licentiesysteem van de KNVB.

[google]

De degradatie betekent een sterke teruggang in de netto omzet voor het huidige seizoen vanwege onder andere het terugvallen van de mediabaten. De supporters en sponsors van FC Twente laten echter zien dat zij ondanks de degradatie achter de club staan, waardoor de daling van de netto omzet naar verwachting beperkt zal blijven tot circa 35%. De teruggang in omzet zal moeten worden opgevangen door het afschalen van de overige bedrijfskosten en de personeelskosten. Vacatures worden niet ingevuld en (diverse) aflopende contracten worden niet verlengd.

Daarnaast zouden in het huidige seizoen de aflossingen en rentebetalingen weer van kracht worden. Met de huidige financiers is echter overeengekomen om de rente en aflossingen voor het lopende boekjaar opnieuw op te schorten.

FC Twente heeft het Twentse bedrijfsleven bereid gevonden om te participeren in een aandelenprogramma. Dit zekert de cash-flow behoefte van de club voor dit en komend seizoen af. Bij het opmaken van de jaarrekening is de nieuwe structuur van aandeelhouders nog niet geëffectueerd.

Daarnaast wordt met de financiers nog gesproken over een schuldsanering, hetgeen een voorwaarde is voor de realisatie van het aandelenprogramma en voor de lange-termijn gezondheid van de club.

Vanwege het belang van de continuïteit is het voor een voetbalclub met de grootte van FC Twente noodzakelijk om binnen afzienbare tijd een terugkeer in de Eredivisie te realiseren.

Bron: FC Twente

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties