FC Twente Nieuws

FC Twente reageert op commotie die is ontstaan na sponsordeal met 'omstreden' Floki

FC Twente reageert op commotie die is ontstaan na sponsordeal met 'omstreden' Floki

Afgelopen vrijdag presenteerde FC Twente een nieuwe sponsordeal met cryptobedrijf Floki dat een cryptomunt op de markt heeft gebracht vernoemd naar de hond van Elon Musk. Direct ontstond er op de socials veel commotie over deze deal. Onder andere BN'er Tim Hofman reageerde fel. "Had helemaal gemist, maar echt bizar: FC Twente gaat partnerschap aan met shitcoin Floki."

Hij was niet de enige want ook Sander Schimmelpenninck reageerde ontsteld. "Waarom leert mijn cluppie nou nooit eens weg te blijven bij vies geld. Alsof het Doyendrama niet groot genoeg was. Bovendien: supporters (die het meestal niet breed hebben) verleiden tot speculeren met domme crypto’s is verwerpelijk", aldus de Tukker.

De deal tussen FC Twente en Floki is tot stand gekomen met hulp van sportmarketeer Chris Woerts die zelf goed in de Bitcoins zit. Hij snapt niets van de commotie die is ontstaan door de sponsordeal van FC Twente.

"Het is typisch Nederlands om iets nieuws meteen te bekritiseren. Het is vrije handel. Als een hamburgerfabrikant reclame maakt voor zijn product, wil dat nog niet zeggen dat je een hamburger moet kopen. Niemand verplicht je iets", zo vertelt hij in gesprek met de TC Tubantia. "Wat het misschien voor sommige mensen wat spannend maakt, is dat er geen waarde tegenover staat. Het is puur een marketingverhaal. Als je er niet in gelooft, moet je er niet aan beginnen. Zo simpel is het."

Ook werd er gevraagd naar een reactie van FC Twente. De club twijfelt niet aan de intenties van de nieuwe sponsor. "Floki wordt overal op de internationale handelsplatforms aangeboden en dat gebeurt niet als het niet in de haak zou zou zijn. Alles is openbaar. Gerespecteerde clubs als Bayer Leverkusen, Fenerbahce, Spartak Moskou en Napoli hebben niet voor niets ook een sponsordeal met ze. En dat geldt voor nog veel meer gerenommeerde partijen in de wereld", zo besluit de woordvoerder van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties