FC Twente Nieuws

FC Twente schiet financieel niets op met de nieuwe versoepelingen

FC Twente schiet financieel niets op met de nieuwe versoepelingen

Zojuist is bekend geworden dat publiek vanaf woensdag weer welkom is bij sportwedstrijden. Voor FC Twente houdt het in dat het een derde van het stadion mag vullen tijdens de thuiswedstrijden. Het is de eerste versoepeling sinds afgelopen november toen de stadions opnieuw werden gesloten door het kabinet.

De supporters die het stadion willen betreden dienen te zijn gevaccineerd, te zijn genezen van corona of moeten een negatieve test tonen. Binnen het stadion wordt het dragen van een medisch mondmasker verplicht in de toiletruimtes en andere plekken waar geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Om het aantal reisbewegingen te beperken worden uitsupporters voorlopig geweerd.

Ook was er goed nieuws voor de horeca. Deze mag vanaf woensdag openblijven tot 22:00 uur. De vraag is echter wat er gaat gebeuren met de late avondwedstrijden in de eredivisie. Op zaterdag 5 februari ontvangt FC Twente concurrent Vitesse. De wedstrijd staat nu gepland om 21:00 uur. Of de wedstrijd wordt verplaatst naar bijvoorbeeld een uur eerder is nog niet bekend.

FC Twente en de overige clubs hadden gehoopt twee derde van het stadion te mogen vullen. Voor FC Twente zijn de druiven extra zuur. Omdat de club de catering in eigen beheer heeft, schiet het met de huidige maatregelen financieel niets op. Ook met een derde aan publiek lijdt de club nog altijd verlies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties