FC Twente Nieuws

FC Twente stelt Schüpmann aan als nieuwe hoofdscout

FC Twente stelt Schüpmann aan als nieuwe hoofdscout

Carsten Schüpmann wordt de nieuwe hoofdscout bij FC Twente. Met de benoeming van de Duitser tot hoofdscout is er een begin gemaakt bij het optuigen van het scoutingsapparaat.

"Een professionele scouting is een van de speerpunten van onze nieuwe beleidsvisie", aldus Jan van Halst. FC Twente zat sinds het voorjaar van 2015 zonder scouts. Onder het mom van bezuinigingen werd de gehele afdeling verwijderd. Hierdoor kregen clubmensen als Roy Beukenkamp, Evert Bleuming en Jan van Staa hun ontslag. Echter deed dit veel vraagtekens opwaaien bij de achterban van de Tukkers. Inmiddels zijn ze alle drie ergens anders terechtgekomen: Beukenkamp maakte onlangs de overstap van PSV naar Manchester United, Bleuming is hoofd scouting bij FC Utrecht en Van Staa verricht werkzaamheden voor de Turkse club Trabzonspor.

[google]Van Halst liet weten dat hij bij zijn aanstelling als technisch directeur zo snel mogelijk het scoutingsnetwerk in ere wil herstellen. Door het ontbreken daarvan was Twente in het afgelopen jaar vooral aangewezen op het netwerk van de toenmalige technisch manager Ted van Leeuwen, die inmiddels is vertrokken naar Denemarken. Nu FC Twente sportief en financieel weer rustig omhoog gaat, werkt de club ook op technisch gebied aan de wederopbouw. "Dat begint natuurlijk bij een goed scoutingsapparaat. Schüpmann gaat dit niet alleen doen. We zijn achter de schermen druk bezig met de verdere invulling van de scouting", aldus de technisch manager van de Tukkers in gesprek met de Tubantia.

Schüpmann begon zijn werkzaamheden in 2010 voor FC Twente als videoanalist. De afgelopen seizoenen werd hij steeds meer betrokken bij de scouting en bezocht hij diverse wedstrijden namens FC Twente. In het verleden werkte hij onder meer twee jaar voor 1. FC Köln. Voor zijn afstudeeropdracht kwam hij met de eindscriptie 'scouten in het moderne voetbal'. Dit is een van de redenen waarom Evert Bleuming de inmiddels 32-jarige Schüpmann destijds bij FC Twente introduceerde.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties