FC Twente Nieuws

FC Twente-supporters, een toeristische attractie in Florence

FC Twente-supporters, een toeristische attractie in Florence

2.200 Tukkers maakten de reis naar Florence om hun club te zien spelen tegen Fiorentina. Honderden fans verzamelden op een van de bekendste pleinen van Florence, Piazza di San Giovanni, waar werd gezongen en gesprongen. Het was een waar feest op het plein. Ook de langslopende toeristen vonden het leuk en filmden de FC Twente-supporters massaal.

Ook André en zijn zoon Harm uit Enschede waren aanwezig in Florence. "We waren op vakantie in Zwitserland en hebben de reis een beetje uitgebreid", vertelt André tegenover TC Tubantia. Ook Johan Egberink en Jos Grootelaar uit Tubbergen waren erbij. Zij hadden geen overnachting geboekt, waardoor een verblijf in Florence wel heel duur werd. "We zijn met de auto en hebben een hotel net buiten de stad", zegt Egberink.

Er zijn ook supporters die met grote groepen naar Florence zijn gegaan, zoals Rik Ooms uit Markelo. Hij reisde met een groep van twaalf vrienden af naar de Toscaanse hoofdstad. "Eigenlijk is Florence helemaal geen stad om met de jongens naartoe te gaan. Dit moet je eigenlijk met je vriendin doen", aldus Ooms.

De supporters van FC Twente maakten er op een van de bekendste pleinen van Florence een waar feest van. Dit bleef ook onder de toeristen niet onopgemerkt. De vakantiegangers keerden de Duomo, de grote kathedraal van Florence, de rug toe en filmden de springende en zingende FC Twente-supporters. Zo werden de Tukkers een echte toeristische attractie in Florence. Bekijk hier hoe dat ging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties