FC Twente Nieuws

FC Twente treft vanavond oud-bekende: "Ik heb toen wel een traantje gelaten"

FC Twente treft vanavond oud-bekende: "Ik heb toen wel een traantje gelaten"

FC Twente speelt vanavond in het Jan Louwers stadion tegen de nummer 17 van de eerste divisie FC Eindhoven. Bij de Eindhovenaren speelt een oud-bekende uit de jeugdopleiding van FC Twente, Alvin Daniel. Hij speelde tussen 2011 en 2015 in de jeugdopleiding van FC Twente. Via FC Dordrecht en sc Cambuur maakte de buitenspeler afgelopen zomer de overstap naar FC Eindhoven waar hij vanavond zo goed als zeker zal starten in de basis.

Dat de aanvaller het überhaupt tot profvoetballer heeft geschopt mag een wonder heten. Hij werd als 12-jarige uit huis geplaatst en moest hierdoor de jeugdopleiding van Ajax noodgedwongen verlaten. Via diverse pleeggezinnen kwam Daniels uiteindelijk terecht in een gesloten internaat. "Ik zat daar vier jaar lang, had nauwelijks contact met de buitenwereld. Het positieve was wel dat het me uit Amsterdam hield. Het was allemaal heel strak en erg gedisciplineerd. 's Ochtends moesten we in een rij staan als we onze tanden poetsten. En als je lastig was, werd je gegrepen. Dat gebeurde mij toevallig iets te vaak."

In z'n vrije tijd was hij altijd bezig met een bal, maar lang kon hij hier nooit van genieten. "Die pakten ze dan na een tijdje af en dan moest ik weer een andere bal zien te regelen. Een bal die ze dan weer lek staken omdat ik niet luisterde."

[google]
Uiteindelijk zag een leraar de passie van Daniels en regelde een proefperiode bij De Graafschap. De Superboeren hapten toe en een jaar later pikte FC Twente hem op. Toen hij tijdens een toernooi jongens van zijn periode bij Ajax tegen het lijf liep brak de aanvaller. "Dat was voor mij een emotioneel moment. Ik heb toen wel een traantje gelaten. Ik was bij Ajax nog zo jong en werd gewoon uit mijn omgeving weggehaald. Het voelde zo oneerlijk. Het werd gewoon van me afgepakt. Maar uiteindelijk heb ik het zelf weer hersteld en daar ben ik trots op. Mede daarom koester ik het voetbal nu zo, want ik weet hoe het is om te dromen van dingen die heel ver weg zijn", besluit Daniels in gesprek met het Eindhovens Dagblad.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties