FC Twente Nieuws

FC Twente trekt eis €1,1 miljoen in, transfer Mokotjo kost club wellicht €600.000

FC Twente trekt eis €1,1 miljoen in, transfer Mokotjo kost club wellicht €600.000

FC Twente en makelaarskantoor Wasserman liggen opnieuw in de clinch met elkaar. De Tukkers stapten naar het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) en eisten geld van het kantoor dat onder leiding staat van Rob Jansen.

Volgens Jansen had hij een overeenkomst gesloten met de toenmalig bestuursleden Munsterman en Van der Laan, maar volgens FC Twente is het onduidelijk welke diensten er door de spelersmakelaar zijn geleverd. De club uit Enschede wilde aanvankelijk dat het makelaarskantoor met 1,1 miljoen euro over de brug zou komen. De Telegraaf meldt nu dat de club deze eis inmiddels heeft ingetrokken, een paar dagen voor de zitting.

[google]Aan het NAI is het nu om te beoordelen of Wasserman inderdaad een bedrag aan FC Twente verschuldigd is. Het oordeel laat naar verwachting zo'n acht weken op zich wachten. Begin dit jaar maakten we al melding van het conflict tussen beide partijen.

Mokotjo, Hölscher en Marsman

Jansen werd overigens in een eerdere zaak tegenover FC Twente door het NAI in het gelijk gesteld. Het ging toen om de transfer van Kamohelo Mokotjo van PEC Zwolle naar FC Twente en de contractverlenging van Tim Hölscher. Ook commissiegelden rondom Nick Marsman speelden mee. Het bedrag omtrent de transfer van Mokotjo was niet direct opeisbaar voor Jansen, maar met de recente overstap van de Zuid-Afrikaan kan Jansen mogelijk alsnog zijn eerder overeengekomen €600.000 opeisen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties