FC Twente Nieuws

FC Twente-uitblinkers doen Ziyech vergeten

FC Twente-uitblinkers doen Ziyech vergeten

De Eredivisie is al tien wedstrijden onderweg en FC Twente kent een prima seizoensstart. Na tien competitiewedstrijden staan de Tukkers op een keurige vijfde plaats. Voorafgaand aan het seizoen werd gevreesd voor de nodige degradatiestress, maar vooralsnog hoeft FC Twente zich daar geen zorgen over te maken.

[google]De Enschedese club is hierdoor de verassing van het seizoen en voor Voetbal International genoeg redenen om FC Twente te kiezen als statistiek van het weekend. FC Twente valt met name op door de prestaties van de huurlingen van Manchester City: Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah. Samen namen ze negen van de laatste twaalf treffers voor hun rekening.

In de eerste wedstrijd zonder Ziyech verloren de Tukkers tegen SC Heerenveen, maar in de laatste vijf wedstrijden wist FC Twente elf punten te pakken. Het City trio had een grote invloed op de positieve resultaten van de Enschedeërs. In deze laatste vijf wedstrijden scoorden Ünal en Celina beide al vier keer en Yaw Yeboah scoorde één keer. Onder meer in de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles waren Celina en Yeboah allebei één keer trefzeker.

"Dankzij de creatieve ingevingen van de huurlingen kunnen de Tukkers weer meedoen in de Subtop van de Eredivisie", aldus VI. In het vorige seizoen wisten de Tukkers na tien wedstrijden slechts negen punten te behalen. Dit jaar hebben ze na tien wedstrijden al zeventien punten. Als de ploeg deze vorm weet te behouden kan het zich al voor de winterstop veilig spelen. Geconcludeerd mag worden dat het vertrek van Ziyech de ploeg alleen maar sterker heeft gemaakt.[ligatus]

Bron: Sportfoto Oost

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties