FC Twente (v) kan zich na ruime overwinning opmaken voor Benfica

FC Twente Vrouwen heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van het minitoernooi in aanloop naar de UEFA Women’s Champions League. De Tukkers namen het op Sportcampus Diekman op tegen Agarista CSF. De wedstrijd eindigde in 13-0 in het voordeel van de club uit Enschede.

FC Twente kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de 8e minuut was het Van Dooren die de score opende. Vervolgens was het maar liefst viermaal (!) Fenna Kalma die het net wist te vinden. Via nog twee doelpunten van Stolze ging de club uit Enschede rusten met een 7-0 voorsprong.

In de rust was Bente Jansen ingevallen voor Olislagers. Nog geen vijf minuten later had de invalster haar doelpunt al te pakken. Via doelpunten van Jansen en nogmaals Kalma werd de stand van 10-0 al na 65 minuten op het scorebord gezet. Kalma (2x) en invalster Te Brake zetten de eindstand van 13-0 op het scorebord.

FC Twente gaat het in de finale van het minitoernooi opnemen tegen Benfica. Dat team plaatste zich donderdagmiddag door met maar liefst 9-0 te winnen van Hajvalia. De finale vindt wederom plaats op Sportcampus Diekman. Om 18:00 uur wordt daar zondag afgetrapt. De inleg? Deelname aan de Champions League.