FC Twente Nieuws

FC Twente (v) op jacht naar Supercup: "We zijn er klaar voor"

FC Twente (v) op jacht naar Supercup: "We zijn er klaar voor"

FC Twente Vrouwen staat vanmiddag voor een primeur. De ploeg van Joran Pot neemt het op tegen Ajax Vrouwen in de eerste editie van de ‘Supercup’. De wedstrijd is de confrontatie tussen de landskampioen (FC Twente) en de bekerwinnaar (Ajax). Zondagmiddag wordt er om 12:15 uur afgetrapt in De Grolsch Veste.

“Het is maar één wedstrijd en die willen we heel graag winnen. Het is lekker dat het seizoen nu echt gaat beginnen en het seizoen starten met een echte prijs is natuurlijk heerlijk. De groep is goed aan de slag met het oppakken en uitvoeren van het voetbal zoals wij dat als technische staf willen zien. We zijn er klaar voor”, aldus Pot op de website van FC Twente.

“Ajax heeft een nieuwe staf en er waait een frisse wind. Ik verwacht dat ze georganiseerd voor de dag gaan komen waarin ze ons onder druk willen zetten en het spel willen maken. Ze zijn ook een ronde verder gekomen in de UEFA Women’s Champions League, dus dat goede gevoel zullen ze vast willen houden.”

De Supercup is het voorproefje op het eredivisieseizoen, wat een week later begint. “Het is mooi om het seizoen in Nederland te starten in het stadion. Ons doel is om hier zoveel mogelijk te voetballen. We hopen op een sfeervolle ambiance en een mooie voetbaldag.” Vrijdag speelt FC Twente de eerste eredivisiewedstrijd tegen VV Alkmaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties