FC Twente (v) wint de Supercup en deelt eerste tik uit aan Ajax

Voor FC Twente Vrouwen stond zondag de seizoensopening op het programma met als inzet de eerste prijs van het seizoen, de Supercup. In de Grolsch Veste trof de regerend landskampioen FC Twente de bekerhouder Ajax. Het werd een succesvol debuut van FC Twente-trainer Joran Pot want de Tukkers wonnen met 3-2.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Al in de zevende minuut was het Fenna Kalma, de topscorer van het afgelopen seizoen, die de score opende. Na een aantal waarschuwingsschoten was het Ajax dat in de 26e minuut op gelijke hoogte kwam. In de 40e minuut de noodgedwongen eerste wissel van de wedstrijd. Kerkdijk moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Everaerts. Eén minuut voor rust had Bente Jansen een grote kans op de 2-1, maar ze werd gehinderd. De scheidsrechter weigerde een strafschop te geven.

De tweede helft begon net zo spectaculair als de eerste. Het was opnieuw FC Twente dat snel het doel wist te vinden. In de eerste helft scoorden de Tukkers in de zevende minuut, nu was het al binnen twee minuten raak door Olislagers. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong, want in de 53e minuut scoorde Ajax opnieuw de gelijkmaker. Het was voormalig FC Twente-spits Van Weerden die tekende voor de 2-2.

Na kansen over en weer was het FC Twente dat in de 82e minuut voor de derde keer op voorsprong kwam. Olislagers tekende op zeer knappe wijze voor haar tweede doelpunt van de wedstrijd. Beelden van deze schitterende treffer onder dit bericht.