FC Twente Nieuws

FC Twente-verdediger nu ook te boeken als DJ

FC Twente-verdediger nu ook te boeken als DJ

Danique Kerkdijk keerde afgelopen seizoen terug bij FC Twente Vrouwen. Na vijf jaar Engeland vond de verdediger dat het tijd was om terug te keren naar Nederland. Ze had twee belangrijke redenen. Ze wil de kinderen van haar zus graag zien opgroeien en ze wil zich weer in de kijker spelen bij de Oranje Leeuwinnen. Momenteel staat de teller van de 26-jarige speelster op 18 interlands.

Na haar Engelse avontuur keert Kerkdijk terug met een zak vol aan ervaring én een nieuwe passie. Ze is naast voetballer tegenwoordig ook DJ. Afgelopen zaterdag stond ze nog in de grote zaal van Lucky in Rijssen. "Het is zo leuk om te zien dat mensen los gaan op jouw muziek", vertelt ze enthousiast tegen Vincent de Vries van de TC Tubantia.

Ondanks dat ze weet hoe het voelt om voor veel toeschouwers te spelen, had ze toch de nodige spanning toen ze haar ding moest doen voor enkele honderden feestgangers. "Helemaal omdat ik het live aan elkaar mix. Kijk, thuis op mijn kamer, wanneer ik oefen, weet ik dat ik fouten mag maken. In zo’n zaal niet. Dat moet je er staan, mét een goede set.”

Kerkdijk weet zelf dat ze nog veel moet leren, maar het optreden bij Lucky smaakt naar meer. "Het zou geweldig zijn als ik festivals kan doen. Zoals het Deventer Stadsfestival. Of het Bevrijdingsfestival. Dat je daar muziek mag draaien, waardoor anderen een geweldige avond hebben, dat lijkt me zo tof."

Maar hoe valt dit te combineren met het voetbal? Beide activiteiten vinden voornamelijk plaats in de weekendenden. Voor Kerkdijk is er geen twijfel. Voetbal staat altijd voorop. "Dat is mijn nummer één job. Zo benader ik het ook. Als ik een boeking binnen krijg, moet het passen in mijn topsportschema. Zo niet, dan moet ik helaas bedanken. Voetbal gaat altijd voor. Ook al is de aanvraag nog zo mooi."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties