FC Twente Nieuws

FC Twente verdediger vertrekt per direct naar Schotse nummer vier

FC Twente verdediger vertrekt per direct naar Schotse nummer vier

FC Twente verdediger Henk van Schaik verruilt FC Twente per direct voor het Schotse Livingston FC dat uitkomt in de Schotse Premier League. Hiermee is er een eind gekomen aan de impasse tussen de speler en FC Twente.

Van Schaik kreeg afgelopen zomer van Bleuming te horen dat er geen plek meer voor hem was bij FC Twente en mocht op een gegeven moment zelfs niet meer meetrainen met zijn ploeggenoten. De afgelopen maanden hield Van Schaik zelf zijn conditie op peil. Deze week kwam er een einde aan de soap. Het tot medio 2019 doorlopende contract werd ontbonden en Van Schaik zette zijn handtekening onder een contract bij de huidige nummer vier van Schotland.

[google]

Manager Gery Holt is blij met de komst van de 20-jarige centrale verdediger. "Henk is een getalenteerde speler met een groot potentieel. Hij heeft nu een week met ons meegetraind en ook een wedstrijd meegespeeld bij de reserves. We waren zeer onder de indruk van wat hij liet zien tijdens de trainingen en hebben het gevoel dat hij genoeg gedaan heeft om ons te overtuigen dat hij capabel is voor de Schotse Premiership. Henk heeft alles in zich om op dat niveau te spelen."

Van Schaik maakte medio 2017 transfervrij de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente. Het afgelopen seizoen speelde hij 18 wedstrijden voor Jong FC Twente in de derde divisie. Hier was hij een vaste waarde en scoorde drie doelpunten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties