FC Twente verliest de Overijsselse derby van PEC Zwolle

FC Twente nam het zaterdagavond op tegen PEC Zwolle. In de Overijsselse derby heeft de ploeg uit Zwolle aan het langste eind getrokken. De goal van Misidjan, die in de 35e minuut viel, bleek uiteindelijk genoeg voor de Overwinning.

Nadat FC Twente in de openingsfase de paal trof, leek PEC Zwolle na 17 minuten de score te openen via Thomas Lam. De Fin die in het duel in Enschede nog een aantal keer gruwelijk in de fout ging leek uit een vrije trap te scoren. Nadat Drommel de eerste kopbal nog keerde was de rebound wel raak. De PEC Zwolle-speler verkeerde echter in buitenspelpositie toen de vrije trap werd getrapt. Zo werd de eerste treffer van de wedstrijd afgekeurd.

Na 35 minuten kwam de openingsgoal van PEC Zwolle er echter alsnog. Wederom werd het net gevonden na een rebound. Een schot uit de tweede lijn kon niet goed genoeg weggewerkt door Drommel. Hierdoor kon Misidjan de bal over de al op de grond liggende Drommel heen te plaatsen: 1-0. De Tukkers kwamen in het restant van het eerste bedrijf niet meer tot 100 procent kansen.

Ebuehi was rond de 40e minuut nog het meest dichtbij, na een voorzet bij de tweede paal kon de Nigeriaanse rechtsback uithalen. Zijn uithaal werd echter gekraakt en zo tot corner verwerkt. Zo kwamen de Tukkers in de eerste helft niet tot scoren en was de ruststand 1-0.

Het tweede bedrijf begon niet bepaald bruisend. Na een uur spelen kwam Menig echter wel dichtbij een goal via een van richting veranderd schot. De bal belandde, helaas voor de Tukkers, op het dak van het doel. Twee minuten later kreeg Danilo de kans op de gelijkmaker. Na een corner viel de bal op zes meter van het doel voor de voeten van de Braziliaan, Danilo schoot echter over.

Na deze twee mogelijkheden werd de wedstrijd er niet bepaald leuker op. De Tukkers hadden de bal, maar deden hier weinig tot niks mee. Dit was het ideale scenario voor de Zwollenaren, de ploeg van Konterman stond immers op een 1-0 voorsprong.

Na 84 minuten bracht ook een afstandschot van de inmiddels ingevallen
Narsingh geen verandering in de stand. Twee minuten later was Danilo nog het meest dichtbij een eerste treffer, zijn kopbal werd echter over de lat getikt door PEC-keeper Mous. Diezelfde Mous keerde niet veel later ook een poging van Menig. Zo bleef een Twentse goal uit, en hield PEC de punten in Zwolle. Eindstand: 1-0.

De opstelling: Drommel, Ebuehi, Dumic ('87 Rots), Pierie, Smal, Zerrouki, Roemeratoe ('87 Dumic), Bosch ('65 Ilic), Van Leeuwen ('65 Narsingh), Danilo, Menig.