FC Twente verliest van AZ na vroege rode kaart Drommel

FC Twente heeft zaterdagavond niet weten te stunten tegen AZ. De nummer twee van de eredivisie was met 1-0 te sterkt voor de manschappen van Gonzalo Garcia. FC Twente speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man door een rode kaart voor doelman Joël Drommel.

In de eerste helft was het AZ dat direct het initiatief nam en via Idrissi binnen tien minuten twee goede kansen kreeg. De eerste schoot de Marokkaan recht op Drommel en de tweede werd net voorbij de tweede paal gekruld. Na een kwartier kroop FC Twente wat uit haar schulp en begon het langzaam meer druk te zetten. Dit was echter van korte duur omdat de Tukkers na 18 minuten door moesten met tien man. Drommel kreeg rood nadat hij AZ-spits Boadu buiten de 16 neerhaalde. Makkelie was onverbiddelijk en toonde de doelman de rode kaart.

Brondeel werd het veld ingestuurd door Garcia hetgeen ten koste ging van Javier Espinosa. AZ voerde de druk op, maar Brondeel had een engeltje op zijn lat. AZ-verdediger Wijndal schoot zowel in de 26e als in de 40e minuut op het aluminium. Toch lukt het AZ om in de extra tijd van de eerste helft de 1-0 te scoren. Het was Hatzidiakos die van buiten de zestien Brondeel passeerde.

In de rust besloot Garcia zijn tweede wissel toe te passen. Zekhnini mocht achterblijven in de kleedkamer en vervangen door Wout Brama. In de 48e minuut was daar alweer het eerste wapenfeit van AZ en de derde bal op het aluminium. Deze keer via de voet van de Japanner Saguwara. AZ bleef aandringen en in de 55e minuut was het voor de tweede keer raak. Deze keer na slap ingrijpen door Brondeel. Hij vergat de bal te klemmen en stuurde de bal voor de voeten van De Wit.

Op een kleine opleving na in de 65e minuut was het AZ dat de wedstrijd bleef domineren. Hierbij leek het wel wat gas terug te nemen in vergelijking met de eerste 70 minuten. Toch liep de score nog verder op. In de 78e minuut was het Boadu die via de paal de 3-0 scoorde. In de 84 minuut de laatste wissel bij FC Twente. Aburjania kwam in het veld voor de moegestreden Selahi. In de laatste minuut kregen zowel FC Twente als AZ nog een flinke kans, maar Aitor en Idrissi vonden beide de doelman van de tegenstander op hun weg.

Drommel, Verhaegh, Busquets, Schenk, Verdonk, Roemeratoe, Selahi (84. Aburjania), Espinosa (20. Brondeel), Aitor, Zekhnini (46. Brama) en Vuckic