FC Twente Nieuws

FC Twente voert de druk op: "Het is natuurlijk te gek voor woorden"

FC Twente voert de druk op: "Het is natuurlijk te gek voor woorden"

Net als twee jaar geleden zijn er problemen met de velden op het trainingscomplex in Hengelo. De ploeg moest zelfs tijdelijk uitwijken naar het kunstgras van buurman Barbaros. Inmiddels wordt er per dag bekeken welk veld goed genoeg is om op te trainen. Het past niet bij een profclub en daarbij moet niet worden vergeten dat FC Twente jaarlijks 180.000 euro overmaakt voor de huur van de velden.

"Het is dat we drie geweldige groundsmen in dienst hebben, anders was het nog veel slechter geweest", zo laat Ted van Leeuwen weten in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. "Die mannen doen er echt alles aan, maar het is natuurlijk te gek voor woorden dat ze elke dag beginnen met een overleg om te bepalen waar de eerste selectie terecht kan."

Niet alleen de velden zijn een doorn in het oog van de technisch directeur. Ook de faciliteiten zijn eredivisie-onwaardig. "Als ze hiernaast het bad laten leeglopen, komt bij mij het laminaat 5 centimeter omhoog", aldus een grappende Van Leeuwen. Echter is het verouderde trainingscomplex een serieus probleem voor FC Twente. Het contract met de gemeente Hengelo loopt af in 2021, en beide partijen zijn met elkaar in gesprek. Hengelo wil investeren, maar dan wil het wel de garantie dat FC Twente voor een langere blijft.

[google]

Het hoofdgebouw is op dit moment voor 76% van FC Twente en werd in 2017 nog verbouwd voor een bedrag van ongeveer een miljoen euro. Er is destijds een intentieverklaring getekend dat de club in het hoofdgebouw zou blijven tot 2027. Ook de gemeente investeerde een deel. Mocht FC Twente eerder vertrekken dan moet de club de renovatie naar ratio terugbetalen.

Dan is er nog de gemeente Enschede die bij het reddingsplan in 2019 heeft afgedwongen dat FC Twente op termijn terug komt naar Enschede. Echter heeft Heracles vorig seizoen nog aangegeven dat het er weinig voor voelt om de wedstrijden van de nieuwe gezamenlijke jeugdopleiding af te werken in Enschede. Voor FC Twente zelf geldt echter maar één ding; "Het is van het allergrootste belang dat er een passende accommodatie komt", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties