FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen blij met 'echte teamprestatie': "Super hard gewerkt"

FC Twente Vrouwen blij met 'echte teamprestatie': "Super hard gewerkt"

FC Twente Vrouwen won vrijdagavond met 3-1 van PSV in De Grolsch Veste. Daarmee nam de ploeg van trainer Joran Pot de koppositie weer over van Feyenoord, dat net als FC Twente twaalf punten uit vier duels heeft. Caitlin Dijkstra, Fenna Kalma en Marisa Olislagers tekende voor de doelpunten aan Twentse kant.

Trainer Joran Pot is tevreden over de wedstrijd. "In de eerste helft waren we even zoekende, maar na een kwartier hadden we het aardig onder controle", vertelt Pot op de officiële website van FC Twente. "Wij creëerden veel kansen en PSV weinig. Van deze kansen was de tweede goal misschien wel de mooiste. Natuurlijk om het afwerken van Kalma, maar ook vanwege hoe we de bal veroverden daarvoor. Die situatie hebben we veel getraind."

"Het was een echte teamprestatie. We hebben met z'n allen super hard gewerkt, zijn onze taken nagekomen en hebben drie keer gescoord. Wanneer je dat doet zie je dat je als team topprestaties kan leveren", aldus Pot, die Ella Peddemors na bijna twee maanden blessureleed weer zag terugkeren op het veld. "Ella heeft hard gewerkt de afgelopen periode en laat een goed niveau zien op de training. Ze mocht weer even minuten maken en dat is natuurlijk fijn voor haar", besluit de trainer van FC Twente.

Door de overwinning is FC Twente weer koploper van de Eredivisie Vrouwen. Na vier speelronden hebben FC Twente, Ajax en Feyenoord allemaal 12 punten. FC Twente staat eerste op basis van een beter doelsaldo. Feyenoord gaat zondag om 12:15 uur nog op bezoek tegen PEC Zwolle om de koppositie weer te heroveren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties