FC Twente Vrouwen boekt eclatante zege in Eindhoven

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond de topper tegen PSV met ruime cijfers gewonnen. Op Sportpark De Herdgang werden de Eindhovenaren met liefst 2-5 verslagen door de ploeg van trainer Tommy Stroot.

[google]Door doelpunten van Ellen Jansen en Renate Jansen ging FC Twente met een uiterst comfortabele 0-2 ruststand aan de thee in Eindhoven en ook nog rust kwamen de Tukkers niet in de problemen. Ellen Jansen tekende in de 50ste minuut aan voor de 0-3, waarna in de 65ste minuut het duel definitief in het slot werd gegooid door Lineth Beerensteyn: 0-4.

In de 72ste minuut maakte Vanessa Susanna de eretreffer voor PSV, maar tien minuten later kwam de marge weer op vier doelpunten verschil door een eigen doelpunt van Lucie Akkerman. In de slotfase was het wederom Susanna die de stand wat 'draaglijker' maakte voor PSV, zij tekende voor de 2-5. Dit was tevens de eindstand.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Lorsheyd, Roetgering, Waldus, Kerkdijk, Worm, Munsterman, Roord, Onzia, Beerensteyn, E. Jansen en R.Jansen.