FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen gaat zwaar seizoen tegemoet: "We hebben bewust gekozen voor een kleinere selectie"

FC Twente Vrouwen gaat zwaar seizoen tegemoet: "We hebben bewust gekozen voor een kleinere selectie"

FC Twente Vrouwen gaat een zwaar seizoen tegemoet. Worm en Munsteman vertrokken onlangs naar Everton, Roord en Beerensteyn waren al naar Bayern München verkast, Kerkdijk naar Bristol City en van maar liefs 7 andere speelsters werd afscheid genomen.

[google]Door het mislopen van het kampioenschap speelt FC Twente Vrouwen komend seizoen geen Europees voetbal. De ploeg van Tommy Stroot moest haar meerdere erkennen in Ajax. Tommy Stroot heeft begrip voor de leegloop. "In het buitenland is alles goed geregeld. Een mooie uitdaging voor de speelsters", geeft hij aan tegenover Timo Oving van de TC Tubantia.

Het is overigens niet zo dat er geen vervangers zijn aangetrokken. Uit België werd keepster Nick Evrard gehaald, Kika van Es kwam over van Achilles'29 en Myrthe Moorrees werd bij PSV weggeplukt. Aankomend seizoen zullen er tien tieners deel uitmaken van de selectie van Stroot. "Vandaar dat we bewust gekozen hebben voor een selectie met minder speelsters", geeft de oefenmeester aan. "Zodat de jongere speelsters ook echt minuten kunnen maken."

Regionale binding

Naast de eerder genoemde vervangers werd er ook regionaal talent aangetrokken. Anne Bhagerath (17) uit Oldenzaal en Lois Niënhuis (16) uit Lichtenvoorde vertegenwoordigen het regionale talent, ook hier zit een plan achter. "Het moet niet zo zijn dat de beste regionale speelsters straks naar een CTO in Amsterdam of Eindhoven gaan."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties