FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen levert vijf internationals voor selectie OranjeLeeuwinnen

FC Twente Vrouwen levert vijf internationals voor selectie OranjeLeeuwinnen

FC Twente Vrouwen zal de komende interlandperiode maar liefst vijf speelsters afleveren aan de selectie van de OranjeLeeuwinnen. De Tukkers draaien ook dit seizoen weer mee in de top van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en dat is bondscoach Mark Parsons opgevallen.

De gelukkigen zijn Daphne van Domselaar, Renate Jansen, Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra en Kika van Es. De vijf Twentse leeuwinnen gaan het met hun land opnemen tegen Cyprus en Wit-Rusland. Beide interlands worden gespeeld in de kwalificatiereeks voor het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

In groep C bezet het Nederlands vrouwenelftal de tweede plaats. Koploper Tsjechië blijft de OranjeLeeuwinnen op doelsaldo voor. Beide landen beschikken over vier punten. Het onderlinge duel tussen de twee koplopers eindigde in 1-1. Het overige duel won de ploeg van Parsons met 2-0 in en van IJsland.

Hoewel er slechts twee wedstrijden zijn gespeeld in de kwalificatiereeks, moeten de Leeuwinnen toch oppassen. De nummer twee van de groep plaatst zich namelijk niet rechtstreeks voor het WK, maar moet de play-offs in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties