FC Twente Vrouwen onderuit in strijd om officieuze 'BeNe Cup-titel'

FC Twente Vrouwen trad zaterdagmiddag aan in de eerste officieuze 'BeNe Cup-finale'. De ploeg van trainer Tommy Stroot pakte afgelopen seizoen de titel in de eredivisie en nam het op tegen RSC Anderlecht, de regerend landskampioen van België. Na een gelijkopgaande strijd moest FC Twente uiteindelijk toch haar meerdere erkennen.

In de zeventiende minuut kwam Anderlecht via Laura Rus op voorsprong. Slechts zes minuten later was het weer raak toen Britt Vanhamel de Belgen op 0-2 zette. Na rust nam FC Twente het initiatief en kwam in de 56ste minuut via Renate Jansen terug in de wedstrijd, alvorens Sabrine Ellouzi drie minuten later tekende voor de 2-2. In de 67ste minuut kopte Elke van Korp namens Anderlecht de 2-3 binnen. Hiermee bepaalde ze tevens de eindstand van de wedstrijd.