FC Twente Vrouwen sloopt Hibernians en gaat aan kop

FC Twente Vrouwen heeft ook het tweede duel in de kwalificatie voor de UEFA Women's Champions League gewonnen. Op het veld van STEVO in Geesteren won de ploeg van trainer Tommy Stroot met liefst 9-0(!) van Hibernians FC uit Malta.

Het duurde lang voordat FC Twente op voorsprong kwam. Pas in de 26ste minuut maakte Ellen Jansen namens de FC Twente Vrouwen de 1-0. Vijf minuten later was het wel direct 2-0 door een doelpunt van Kristina Erman. Vlak voor rust werd de wedstrijd door een eigen doelpunt van de Maltese tegenstander eigenlijk wel beslist.

Na rust voerde de ploeg van Tommy Stroot een ware voetbalshow op. In de 59ste en 61ste was het tweemaal Lineth Beerensteyn die voor de 4-0 en 5-0 zorgde. Het leek erop dat de Enschedese honger was gestild, tot tien minuten voor tijd.

In de 82ste minuut maakte Maruschka Waldus de 6-0 voor de Twentse Vrouwen, niet vlak daarna werd het ook 7-0 door opnieuw Beerensteyn. Sabrine Ellouzi bracht de score vlak voor tijd op 8-0 en in de laatste minuten van de blessuretijd was het Ellen Jansen die met haar tweede doelpunt de eindstand op 9-0 zette.

In Oldenzaal werd de wedstrijd tussen het Hongaarse Ferencvárosi en het Turkse Konak Belediyespor gespeeld. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de Hongaren. Door deze resultaten gaat FC Twente Vrouwen aan kop met zes punten, Ferencvárosi en Konak Belediyespor hebben beide drie punten, Hibernians in de hekkensluiter met nul punten.

Zondag is de laatste ronde van de voorronde van de UEFA Women's Champions League. FC Twente Vrouwen neemt het dan in Oldenzaal op tegen Konak Belediyespor terwijl Ferencvárosi het in Geesteren opneemt tegen Hibernians. [google]

Doe mee aan de FC Twente Topcoach competitie en WIN mooie prijzen!!

Net als de afgelopen jaren organiseert Twente Insite ook dit jaar weer een FC Twente Topcoach competitie. Koop met een budget van 52 miljoen euro 18 spelers en scoor met deze selectie zoveel mogelijk punten! Voor de uiteindelijke top vijf hebben we mooie prijzen. KLIK HIER en doe ook mee! PS: Vergeet niet je vrienden uit te dagen.