FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen-trainer Pot wil oude liefde pijn doen bij weerzien in Enschede

FC Twente Vrouwen-trainer Pot wil oude liefde pijn doen bij weerzien in Enschede

Waar de mannen van FC Twente dit weekend niet hoeven te voetballen, moeten de vrouwen dat wel. Voor het team van trainer Joran Pot staat de tweede competitiewedstrijd op het programma. FC Twente Vrouwen heeft vorige week met de 0-5 overwinning op vv Alkmaar de jacht op de vierde landstitel op rij geopend.

"Tegen vv Alkmaar hebben we vorige week veel kansen gecreëerd", vertelt trainer Joran Pot op de officiële website van FC Twente. "Morgenavond spelen tegen we tegen PEC Zwolle, en in hun DNA zit dat ze vanuit goed verzorgd voetbal tot scoren willen komen. We zullen ons eigen spel moeten blijven spelen."

Pot weet veel over PEC Zwolle. Hij was de afgelopen zeven jaar namelijk actief bij de club, waarvan drie jaar als hoofdtrainer. "PEC heeft een energiek team dat hard werkt in alle teamtaken. Het is een tegenstander waar we serieus rekening mee moeten houden, ze kunnen erg veel gas geven en dat zullen wij net zoals vorige week weer moeten doen. PEC heeft voldoende kwaliteit en creativiteit om het verschil te maken morgen, dus we moeten scherp zijn", aldus de FC Twente-trainer.

Een bijzonder weerzien dus voor Pot. "Het is leuk om bekenden van vorig seizoen weer te zien en ik ben benieuwd hoe het team er nu op staat. Onze selectie is in ieder geval fit en klaar voor de wedstrijd. Stolze en Kerkdijk zijn nog geblesseerd, terwijl Peddemors deze week weer is aangesloten bij de groep", besluit Pot.

Na de winsten tegen Ajax in de Super Cup (3-2) en vv Alkmaar in de reguliere competitie (0-5) is het tijd voor de eerste thuiswedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie voor FC Twente. Vrijdagavond wordt er om 19:30 uur afgetrapt op Sportcampus Diekman in Enschede.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties