FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen vanavond in topper op jacht naar de koppositie

FC Twente Vrouwen vanavond in topper op jacht naar de koppositie

Het is een ongebruikelijke avond om te voetbalen, maar vanavond speelt FC Twente Vrouwen de topper tegen koploper PSV Vrouwen. De wedstrijd stond voor afgelopen zondag op het programma, maar werd verplaatst nadat enkele PSV speelsters positief waren getest op corona. Onder hen voormalig FC Twente-spits Joëlle Smits.

Het is voor beide ploegen de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. PSV is momenteel koploper met slechts twee punten voorsprong op FC Twente dat terug is te vinden op de derde plek. Ajax staat tweede, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

De Tukkers zitten in een goede flow want de laatste drie wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen. Excelsior werd verslagen met 7-0 waarna sc Heerenveen met 6-2 werd verslagen. De laatste overwinning was op VV Alkmaar. De bezoekers werden naar huis gestuurd met een 9-0 nederlaag.

Na de wedstrijd tegen PSV beginnen de playoffs waarin FC Twente, PSV, Ajax en ADO Den Haag gaan strijden om de titel. Voor aanvang van de playoffs worden de punten van alle clubs gehalveerd waarna alle teams het twee keer tegen elkaar opnemen. FC Twente is nog altijd regerend kampioen omdat de competitie afgelopen seizoen werd gestaakt en er geen kampioen werd uitgeroepen.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties