FC Twente Nieuws

FC Twente Vrouwen verzekerd van kampioenspoule dankzij opnieuw schietgrage Smits

FC Twente Vrouwen verzekerd van kampioenspoule dankzij opnieuw schietgrage Smits

Afgelopen dinsdag won FC Twente Vrouwen met 4-2 van vv Alkmaar. Hiermee is de ploeg van Tommy Stroot zeker van deelname aan de kampioenspoule. Koploper PSV verzekerde zich eerder al van deelname.

De overwinning tegen de Alkmaarse vrouwen kan op het conto van Joëlle Smits (uiterst links op de foto) geschreven worden. De spits opende na een kwartier spelen de score. Lynn Wilms verdubbelde vlak voor rust de voorsprong en na ruim tien minuten spelen in de tweede helft werd het 3-0 dankzij Ashleigh van Weerden. De Tukkers zaten op rozen, zou je denken.

Plots stond het 3-2. Simone Kets van de bezoekers wist twee keer raak te prikken en bracht de spanning terug in Hengelo. In de blessuretijd was het niemand minder dan Joëlle Smits die orde op zaken stelde: 4-2.

Scoreverloop
'15 1-0 Smits
'41 2-0 Wilms
'57 3-0 Van Weerden
'64 3-1 Kets
'72 3-2 Kets
'92 4-2 Smits

FC Twente: Evrard, Roetgering, Darnoud, Moorrees, Wilms, Van den Goorbergh (67. Ellouzi), Folkertsma (20. Van der Wal), Blom, R. Jansen (89. Stapelfeldt), Smits, Weerden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties