FC Twente Vrouwen wint en is door in de Champions League

[google]FC Twente vrouwen heeft zich vanavond geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. In twee wedstrijden rekende de ploeg van Tommy Stroot overtuigend af met Sparta Praag. Ze wonnen in Tsjechië met 1-3 en dit werd gevierd met tientallen meegereisde FC Twente-fans.

FC Twente had de thuiswedstrijd ook al gewonnen met 2-0, en ook in het duel in Praag kwamen de vrouwen al snel op een 0-1 voorsprong. Een harde voorzet van Lineth Beerensteyn werd in eigen doel gewerkt. Sparta Praag kon voor rust nog wel terug komen op 1-1 door Andrea Staskova.

In de tweede helft wist FC Twente Vrouwen de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Renate Jansen maakte in de 82e minuut de 2-1, opnieuw uit een voorzet van Beerensteyn. En een paar minuten later kon ook Jill Roord nog een doelpunt meepikken. Door een mooi afstandsschot werd de eindstand van 1-3 op het scorebord gezet.