FC Twente Vrouwen zorgt voor negenklapper tegen VV Alkmaar

In de Pure Energie Vrouwen Eredivisie stond zondagmiddag de wedstrijd tussen FC Twente Vrouwen en VV Alkmaar op het programma. De vrouwen van FC Twente hadden in dat duel geen kind aan de tegenstanders uit Alkmaar. De wedstrijd eindigde in 9-0.

De wedstrijd begon voortvarend voor de Tukkers. Al binnen een minuut was het Anna-Lena Stolze die haar ploeg op voorsprong zette. Later bleek dit haar eerste van de vier goals die ze nog zou gaan maken in dit duel. Beide ploegen zochten na 45 minuten de kleedkamers op met een 3-0 ruststand omdat Suzanne Giesen en Anna-Lena Stolze voor de tweede en de derde goal tekenden.

Ook de tweede helft begon FC Twente Vrouwen sterk. Na vijf minuten in het tweede bedrijf had Stolze haar derde en vierde goal gemaakt waardoor er na vijftig minuten een stand van 5-0 op het scorebord stond. De wedstrijd werd zo, voor zover het duel dit niet al was, definitief in het slot gegooid.

Pas in de 71e minuut kon de volgende Twentse goal worden bijgeschreven. Het was Fenna Kalma die in die minuut voor 6-0 tekende. In de minuten hierna volgden nog treffers van (debutant) Fieke Kroese, Renate Jansen en Romy Speelman. Waardoor het veld door de Tukkers verlaten kon worden met een dikke overwinning op zak.