FC Twente Nieuws

FC Twente weigert extra loonbelasting te betalen: "Voor dat geld mag een adequate begeleiding worden verwacht"

FC Twente weigert extra loonbelasting te betalen: "Voor dat geld mag een adequate begeleiding worden verwacht"

FC Twente en de spelersbond VVCS stonden dinsdagavond in Zeist tegenover elkaar voor de arbitragecommissie van de KNVB. Deze moet duidelijk maken of FC Twente verplicht is loonbelasting af te dragen over de bedragen die de spelersmakelaars jaarlijks in rekening brengen bij de spelers.

De club uit Enschede is van mening dat deze verantwoordelijkheid bij de spelers zelf ligt. De VVCS die namens (oud-) spelers Frederik en Richard Jensen, Peet Beijen, Nick Hengelman, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely, Jorn Brondeel en Jari Oosterwijk spreekt, vindt van niet.

In de oude situatie gold de regel dat de clubs de kosten van de makelaar betaalden voor de spelers. Het gaat hier om percentages van 5 á 6 procent van het salaris. De belastingdienst besloot de reglementen aan te passen waardoor de makelaarskosten nu door de spelers zelf moeten worden betaald. De spelers ontvangen hierdoor een hoger salaris. Dat wordt door de belastingdienst als extra inkomen wordt gezien waardoor de spelers meer inkomstenbelasting moeten betalen. FC Twente weigert deze extra inkomstenbelasting voor de spelers te betalen.

Vergelijkbaar met een auto van de zaak
FC Twente zocht steun van werkgeversorganisatie FBO. Volgens FBO directeur Serge Rossmeisl gaat het om loon in natura en is de situatie vergelijkbaar met een auto van de zaak. "Dan krijgt de werknemer ook een bijtelling opgelegd door de fiscus. Die betaalt de werkgever niet voor de leaserijder, maar moet de werknemer zelf doen", aldus Rossmeils in gesprek met Gerben Kuitert van de TC Tubantia.

[google]

De directeur van de FBO is tevens van mening dat de regelwijziging van de belastingdienst tijdig was aangekondigd. "Het is in verschillende vergaderingen besproken. Dan mag je aannemen dat makelaars dat ook met hun cliënten bespreken. Voor bedragen die zij in rekening brengen, mag een adequate begeleiding worden verwacht."

De VVCS geeft aan dat de andere clubs de extra kosten voor de spelers wel op zich nemen. FC Twente is hier niet van onder de indruk en blijft erbij dat de spelers zelf de belasting af moeten dragen. De uitspraak volgt over enkele weken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties