FC Twente Nieuws

FC Twente wil contract met Heracles niet opzeggen: 'Mogen ze in 2030 over besluiten'

FC Twente wil contract met Heracles niet opzeggen: 'Mogen ze in 2030 over besluiten'

FC Twente heeft geen intenties om de samenwerking met Heracles vroegtijdig te verbreken. Sinds de zomer van 2020 zijn de clubs een contract overeengekomen om op gelijkwaardige basis de academie te runnen. Het contract loopt nog tot de zomer van 2030, maar als het aan een deel van de supporters ligt wordt deze overeenkomst zo snel mogelijk verbroken. Dit mede door de intense haat vanuit Almelo richting Enschede.

Volgens Paul van der Kraan is het stoppen van de samenwerking met Heracles Almelo totaal niet aan de orde. "Op het moment dat we begonnen gaven we 3,5 miljoen euro uit aan de jeugdopleiding en het rendement was niet zo geweldig. De geluiden die ik hoorde van de mensen die met de jeugd werkten waren ook niet zo heel positief en we hadden een jaarlijks een miljoenentekort in de exploitatie. We zijn gaan kijken hoe we zo snel mogelijk de exploitatie sluitend konden krijgen."

"Daar hebben we heel veel energie in gestopt en zijn gaan kijken naar de grootste bedragen. Ik kan vertellen dat de jeugd een groot bedrag was met 3,5 miljoen. Die hebben we er als het ware uitgehaald en teruggebracht. We geven nu een stuk minder uit en het rendeert nog beter ook", aldus de algemeen directeur aan tafel bij Voetbaltijd.

"We hebben we een enorme hoeveelheid jeugdinternationals als ik dat vergelijk met drie jaar geleden en nu. Ik geloof dat we er elf hebben. Dat is in een korte tijd enorm gegroeid en daarmee creëren we waarde. Ik denk, en dat is ook de reden dat ik dat contract heb gesloten, dat het voor ons op dit moment een hele goede stap was."

"Over tien jaar, het contract loopt tien jaar en inmiddels zijn er twee voorbij, mogen de beleidsbepalers van dan erover besluiten. Ze kunnen dan zeggen dat ze in een andere fase zitten en er niet mee door gaan. Of de conclusie kan na een evaluatie zijn dat het geweldig gaat en ze ermee doorgaan. Maar wij hebben ook nog wat investeringen te doen waaronder de trainingsaccommodatie."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties