FC Twente Nieuws

FC Twente wil uitleg van de UEFA om uitgedeelde geldboetes

FC Twente wil uitleg van de UEFA om uitgedeelde geldboetes

FC Twente heeft een brief gestuurd naar de UEFA om uitleg te vragen over de boetes die zijn uitgedeeld naar aanleiding van de wedstrijd FC Twente - Fiorentina in de Conference League. Het was onrustig op de tribunes nadat er een vuurwerkbom vanuit het uitvak in het onderliggende familievak werd gegooid. De boete die de Italianen kregen was niet in verhouding met de boete die de Tukkers kregen.

Fiorentina kreeg uiteindelijk een boete van slechts 10.000 euro. Naast de vuurwerkbom werd er ook nog een brandende fakkel naar beneden gegooid. FC Twente kreeg op haar beurt een boete van maar liefst 55.000 euro. 8.000 euro voor het blokkeren van de uitgang van de uit-supporters uitgevoerd door de Twente-supporters en 46.875 euro voor het gooien van objecten door de Twente-supporters.

De verhouding steekt FC Twente en heeft daarom om uitleg gevraagd bij de UEFA. "FC Twente heeft de UEFA in een brief om uitleg gevraagd over de straffen die zijn opgelegd bij incidenten rondom de thuiswedstrijd tegen Fiorentina", zo schrijft Paul van der Kraan op de clubwebsite.

"Naar aanleiding van het gooien van drinkbekers en dat trappen niet vrij werden gehouden door onze supporters, hebben we zoals bekend een boete gekregen van 55.000 euro. Tijdens de wedstrijd werden een vuurwerkbom en een brandende fakkel door de Italiaanse aanhang gegooid, daarvoor kreeg Fiorentina een boete van 10.000 euro." De club is in afwachting van een reactie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties