FC Twente wint in knotsgekke slotfase van ADO Den Haag

FC Twente won zaterdag met 4-2 op bezoek bij ADO Den Haag. Daarmee klimt de ploeg van Ron Jans voorlopig naar de derde plaats in het klassement. Het leek een makkelijke wedstrijd voor de Tukkers te worden, maar ze maakten het zichzelf onnodig lastig.

Kik Pierie stond opnieuw naast Julio Pleguezuelo in het hart van de verdediging. Dario Dumic is evenals Nathangelo Markelo geblesseerd, het is nog niet bekend wanneer beide verdedigers weer zijn hersteld. Wel meldde Ron Jans dat het herstel van de twee spelers voerspoedig verloopt. Ook Alexander Jeremejeff zat niet bij de selectie, hij had een terugslag in zijn herstel.

Eerste helft

De Tukkers hadden de eerste helft het betere van het spel. Zoals gebruikelijk probeert de ploeg van Ron Jans de tegenstander vroeg onder druk te zetten, maar FC Twente nam dit keer vooral zelf het initiatief. Al in de tweede minuut had FC Twente de kans om op voorsprong te komen. In de omschakeling zette Queensy Menig een actie in op de eigen speelhelft. Hij reikte tot het zestienmetergebied van de tegenstander. De linksbuiten besloot de trekker over te halen, maar raakte de paal.

FC Twente creëerde genoeg kansen om op voorsprong te komen. Maar onder andere Menig en Danilo hadden pech in de afronding. In de 41e minuut wist de linksbuiten alsnog het net te vinden. Hij draaide goed weg bij Ratiu en schuift de bal in de lange hoek. De Tukkers zoeken de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong.

De ploeg van Ron Jans begon ongewijzigd aan de tweede helft. Godfried Roemeratoe kwam aan het begin van de tweede helft met de schrik vrij. De Zeelander leek hands te maken in het eigen zestienmetergebied, maar werd niet als penalty beoordeeld door zowel de scheidsrechter als de VAR. In de 59e minuut troffen de Tukkers weer het doel. Na geklungel in de defensie van ADO Den Haag kon Danilo de bal oppikken. De Braziliaan moet je in zijn huidige vorm deze buitenkansjes niet geven. Hij profiteerde en zette de 2-0 voor FC Twente op het scorebord.

Na de 2-0 verzuimden de Tukkers op de voorsprong uit te breiden. De ploeg van Ron Jans creëerde een legio kansen, maar waren niet zuiver genoeg in de afronding. In de 76e minuut doet de ploeg van Rankovic wat terug. Voormalig FC Twente-speler Bilal Ould-Chikh schoot op de lat, maar Julio Pleguezuelo kon de rebound niet goed verwerken en schiet de bal in eigen doel. Hiermee maakte FC Twente het onnodig lastig voor zichzelf.

In de 86e minuut kwamen de Hagenezen op gelijke hoogte. De ingevallen Kramer kopte de bal naar de eveneens ingevallen Bourard en schiet de bal langs Drommel. Hiermee hadden de Tukkers de 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Echter wist FC Twente vlak daarna opnieuw op voorsprong te komen. Na een corner in de 88e viel de bal goed voor Danilo en de Braziliaan maakte zijn tweede goal van de wedstrijd en zijn achtste goal van het seizoen. In de blessuretijd maakte de ingevallen Thijs van Leeuwen zijn eerste goal voor FC Twente. Hij breidde de voorsprong uit naar 4-2 en stelde daarmee de winst veilig.

Drommel; Ebuehi, Pleguezuelo, Pierie, Oosterwolde (86. Smal); Roemeratoe, Bosch (86. Ilic), Brama; Cerny (86. Dervisoglu), Danilo, Menig (90. Van Leeuwen)