FC Twente wint nipt van Jong FC Utrecht, rentree Assaidi hoogtepunt van de wedstrijd

FC Twente heeft vrijdagavond een nipte overwinning geboekt op Jong FC Utrecht. In de eigen Grolsch Veste waren de Tukkers met 1-0 te sterk voor het tweede elftal van de Domstedelingen.

FC Twente begon goed aan de wedstrijd en kwam volkomen terecht op een 1-0 voorsprong. De doelpuntenmaker was Smith op aangeven van Aitor. De Spanjaard had vlak daarvoor de paal al geraakt. Dezelfde Aitor kreeg de 2-0 op een presenteerblaadje, maar faalde oog in oog met de doelman van Jong FC Utrecht. Dieptepunt in de eerste helft was het uitvallen van Zekhnini. In volle sprint schoot het in de hamstring waarna hij per brancard het veld moest verlaten. George was zijn vervanger.

Rentree Assaidi hoogtepunt van de tweede helft
In de tweede helft maakte FC Twente het zichzelf, zoals wel vaker dit seizoen, onnodig lastig. De ploeg speelde slordig en kwam enkele keren goed weg. Lichtpuntje in de tweede helft was de rentree van Oussama Assaidi. De linksbuiten verving in de 76e minuut Espinosa. Het zorgde direct voor meer gevaar, maar tot een tweede doelpunt kwam het niet. Dat Assaidi na de wedstrijd werd verkozen tot Man of the Match zei eigenlijk alles over het niveau van de wedstrijd.

Sparta verspeelt dure punten
Koploper FC Den Bosch maakte geen fouten en won thuis met 3-0 van Top Oss. Sparta verspeelde wel twee punten door met 2-2 gelijk te spelen tegen Roda JC. Het gat met de Spartanen is daardoor opgelopen naar vier punten. Go Ahead Eagles won thuis met 2-1 van Almere City FC en volgt op twee punten.