FC Twente Nieuws

FC Twente zakt één plek op de ranglijst, maar ziet concurrentie punten verspelen

FC Twente zakt één plek op de ranglijst, maar ziet concurrentie punten verspelen

FC Twente is dit weekend zonder in actie te komen één plek gezakt op de ranglijst. Alleen Feyenoord streefde de Tukkers voorbij. De Rotterdammers wonnen met 0-1 van RKC Waalwijk door een benutte penalty van voormalig FC Twente-spits Danilo. De Enschedese club staat momenteel op de vijfde plaats in de eredivisie.

Daarmee moeten de Tukkers alleen de traditionele top drie en Excelsior voor zich laten. Excelsior heeft evenveel punten en een even hoog doelsaldo als FC Twente, alleen scoorde vaker. De Kralingers kwamen net als de Enschedeërs niet in actie dit weekend. Eigenlijk zouden de clubs tegen elkaar spelen, maar wegens de play-offs van de Conference League is de wedstrijd verplaatst naar woensdag 31 augustus om 21:00 uur.

Ajax is de enige club die haar eerste drie wedstrijden won. Ook PSV, Excelsior, FC Twente en AZ behaalden het maximale aantal punten, alleen zij speelden allen tot dusver slechts twee wedstrijden.

Opvallend is dat Vitesse en FC Utrecht, die als FC Twentes concurrenten worden beschouwd, beide verloren. Utrecht verloor met 3-2 in Emmen, terwijl Vitesse met maar liefst 0-4 onderuit ging in het GelreDome tegen sc Heerenveen. Of Vitesse een echte concurrent genoemd mag worden, valt zeer te betwijfelen. De Arnhemmers staan na drie wedstrijd met nul punten en een doelsaldo van -9 onderaan de eredivisie en hebben een sterk verzwakte selectie.

FC Twente kan binnenkort al gelijk een gat slaan richting plek zeven. De Tukkers staan op dit moment één punt boven nummer zeven sc Heerenveen, maar heeft nog een wedstrijd te goed. Dit weekend gaat FC Twente om 14:30 uur op bezoek bij FC Volendam. Drie dagen later staat het thuisduel tegen Excelsior op het programma om 21:00 uur, waarna PSV op zaterdag 3 september om 18:45 uur te gast is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties