FC Twente Nieuws

FC Twente ziet af van vervolging oud-bestuurders

FC Twente ziet af van vervolging oud-bestuurders

Tegenover Business News Radio (BNR) vertelt Jan van Halst dat FC Twente de oud-commissarissen Munsterman, Van der Laan, Ten Hag en Trebbe heeft toegezegd hen niet aansprakelijk te zullen stellen voor de geleden schade. In ruil daarvoor ziet het viertal af van een groot deel van het geld dat de club nog bij hen heeft openstaan. Alle vier hadden ze miljoenen aan privé geld in de club gestoken.

Bovenstaand is wat het crediteurenakkoord inhoudt. De vier voormalige bestuurders kunnen nog wel strafrechtelijk vervolgd worden, als uit het lopende onderzoek van de FIOD blijkt dat zij bij transfers belasting hebben ontdoken. In dat geval is het waarschijnlijk dat de FIOD aangifte doet bij justitie, tegen Munsterman, Van der Laan, Ten Hag en Trebbe.

[google]De fiscus kan een claim neerleggen bij de club, maar het is niet duidelijk hoe hoog deze claim zal uitvallen. Bronnen melden aan TC Tubantia dat Munsterman en de andere drie oud-bestuurders maximaal €3,5 miljoen voor hun rekening zullen nemen. Daarnaast moet FC Twente nog een oplossing vinden voor het dubbele onderpand. Aan zowel de regionale zakenlieden als de Gemeente Enschede heeft de club de toekomstige transfers als onderpand genomen.

Transferopbrengst Ziyech

Volgens hetzelfde dagblad willen de zakenlieden, waaronder Dik Wessels, dat €8 miljoen op hun garantstelling in mindering wordt gebracht. De Gemeente Enschede claimt echter ook de transferopbrengst van de transfer van Ziyech naar Ajax. Binnenkort wordt verwacht dat de RvC van de club met een oplossing naar buiten komt.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties