FC Twente Nieuws

FC Twente zit in de lift: "Minimaal hetzelfde niveau als vorig jaar"

FC Twente zit in de lift: "Minimaal hetzelfde niveau als vorig jaar"

FC Twente is afgelopen zondag begonnen aan het eredivisieseizoen 2022-2023. In Nijmegen stond de wedstrijd tegen NEC op het programma. Met slechts twee schoten op doel wisten de Tukkers toch te winnen van de Nijmegenaren. In de blessuretijd was het Sem Steijn die het net wist te vinden en de eindstand op het scorebord neerzette.

“Ik kijk al langere tijd naar Twente”, begint Gert Jan Karsten, trainer van SV Urk, aan tafel bij de Oosttribune van RTV Oost. “Ze lijken, vorig jaar eigenlijk ook al en die lijn lijken ze door te trekken, heel degelijk. Ze geven amper iets weg, hebben een goede keeper en achterhoede. Ik vind dat ze af en toe wat aanvallender kunnen spelen, soms is het iets te veel uit de reactie.”

Karsten heeft vooral respect voor Jan Streuer. “Als je gewoon kijkt naar hoe ze de laatste jaren na de promotie het beleid vormgeven. Het wordt steeds stabieler, ze krijgen steeds meer jonge jongens die waarde vertegenwoordigen. In het begin was het allemaal huren, maar tegenwoordig zijn er spelers die gewoon vastliggen, die slim gescout worden en die ook een goede waardering krijgen op de transfermarkt.”

De oefenmeester zet het matige spel tegen NEC in perspectief. “Dit was natuurlijk gewoon de eerste competitiewedstrijd. Twente had een verre uitwedstrijd gespeeld voor de Conference League. Ik heb eigenlijk alleen maar ploegen gezien die moeite hadden met de eerste competitiewedstrijd, die wedstrijd is ook altijd maar gewoon apart.”

Waar Karsten de Tukkers dit jaar ziet eindigen? “Ik vind het gewoon een hele degelijk, goede ploeg. Ik ben nog geen Leo Driessen die ze outsider voor het kampioenschap noemt, maar dat Twente weer minimaal op hetzelfde niveau moet gaan acteren waar ze vorig jaar geëindigd zijn dat is op dit moment denk ik wel reëel om uit te spreken.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties