FC Twente Nieuws

FC Twente zwak, ook zonder matig wisselbeleid: "Dan is het niet meer te coachen"

FC Twente zwak, ook zonder matig wisselbeleid: "Dan is het niet meer te coachen"

FC Twente verspeelde zondag voor het eerst dit seizoen in eigen huis punten. Tegen Go Ahead Eagles kwam de ploeg van trainer Ron Jans niet verder dan 1-1. Na de wedstrijd was er met name kritiek op het wisselbeleid van de trainer van FC Twente. Bij De Oosttribune van RTV Oost kwam dit onderwerp ook aan bod.

"De kritiek wordt vaak ingegeven door het resultaat", vertelt oud-FC Twente en Go Ahead-trainer Jan van Staa. "Dan krijg je die kritiek. Dat is de laatste weken elke keer, dan begrijpen ze het soms niet op de tribune."

FC Twente speelde de tweede helft niet goed. "Je denkt: wie moeten ze brengen, waar ligt het probleem nou? Op een gegeven moment denk je: misschien aanvallers brengen, die hebben wat frisse benen en kunnen misschien ook weer druk op Go Ahead zetten", aldus Van Staa. Jans wisselde uiteindelijk Kjolo voor Steijn, Rots voor Cerny, linksback Salah-Eddine voor aanvaller Misidjan en verdediger Pleguezuelo voor middenvelder Vlap. Eerder kwam Everink er al in voor de geblesseerde Brenet.

Jans wisselde dus verdedigend. "Hij kiest voor deze optie. Pleguezuelo komt erbij, dan ga je automatisch wat meer achteruit lopen. Twente had met name het balbezit en de controle niet meer. Dan is het alleen nog maar tegenhouden", zegt Van Staa. Bas Nijhuis vraagt zich af waar de supporters van FC Twente nou precies kritiek op hebben. "Wat vinden ze dan? Vinden ze dat er te veel of te snel gewisseld wordt?" Van Staa: "Dan hebben ze het heel vaak over de namen. Wie komt erin, wie had eruit gemoeten."

"Twente is het best als ze in balbezit zijn en aanvallend spelen. Je zag het eigenlijk al aankomen de tweede helft. Het was alleen maar tegenhouden. De belangrijkste spelers sneeuwen dan ook onder. Ze konden het ook niet meer rechtbreien. Dan is het langs de kant met 30.000 mensen ook niet meer te coachen. Unnerstall bouwde ook al niet meer op en speelde de bal alleen maar lang. De tweede helft was compleet anders dan de eerste, waarin je echt zat te genieten", vertelt de oud-trainer van FC Twente.

"We hebben het altijd over wissels", zegt Nijhuis. "We hebben nog steeds dat je vijf keer kunt wisselen. Ik vraag me altijd af. Is het nou fijn voor een trainer dat hij vijf jongens erin mag brengen of juist niet? Want je haalt toch je hele systeem eruit, of zie ik dat helemaal verkeerd?"

Van Staa reageert. "Go Ahead bijvoorbeeld, die halen er drie aanvallers bij. Dan wordt de situatie voorin wat anders. Ze hadden ook al meer balbezit op het middenveld. In mijn beleving kwam Zerrouki ook niet meer aan de bal. Als die wegvalt bij Twente, valt er gewoon wat rust weg", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties