FC Twente Nieuws

FIFA voert videoscheidsrechter officieel in bij aankomend WK

FIFA voert videoscheidsrechter officieel in bij aankomend WK

Volgend jaar vindt in Rusland het WK 2018 plaats. Tijdens dit eindtoernooi zal er beroep gedaan worden op de videoscheidsrechter. Deze zal moeten voorkomen dat de 'normale' arbitrage fouten maakt.

[google]De 'videoref' is inmiddels bijna niet meer weg te denken in de voetbalwereld. "We hebben alleen maar positieve geluiden gehoord over de videoscheidsrechter", zo laat FIFA-voorzitter Gianni Infantino weten tegenover BBC. "Dit was voor ons de reden om het hulpmiddel definitief in te zetten op het aankomende WK."

Ook in de eredivisie zal de videoscheidsrechter in het seizoen 2018/2019 definitief ingevoerd worden. De FIFA heeft met alle voetbalbonden een proeftraject afgesproken, waardoor er tot 2018 met enige regelmaat mee geëxperimenteerd wordt. Tevens is de doellijntechnologie al enige tijd onderwerp van gesprek, maar deze brengt een hoge aanschafprijs met zich mee en de invoering ervan is daarom op financieel gebied niet voor elke club mogelijk.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties