FC Twente Nieuws

FIFPro luidt de noodklok en vreest voor voortbestaan clubs en competities

FIFPro luidt de noodklok en vreest voor voortbestaan clubs en competities

Het coronavirus treft de voetbalwereld hard. In Engeland vrezen meerdere clubs voor een faillissement en ook in Duitsland trekken steeds meer clubs aan de noodklok. Een tak waar tot dusver weinig over werd gesproken is het vrouwenvoetbal. De spelersvakbond FIFPro maakt zich grote zorgen en spreekt zelfs van een "bijna existentiële bedreiging".

Donderdag werd een rapport gepubliceerd waarin werd benadrukt hoe broos de positie van het vrouwenvoetbal is. Het vrouwenvoetbal staat eigenlijk nog in de kinderschoenen. Slechts 18% van de speelsters zijn professional en er wordt veelal gewerkt met korte contracten van 12 maanden. Daarnaast bestaan er in veel nog geen overkoepelende CAO-afspraken.

"Het ontbreken van elementaire arbeidsbescherming in het vrouwenvoetbal betekent dat de positie van de speelsters enorm kwetsbaar is. De huidige economische stilstand kan leiden tot faillissementen van clubs en kan zo een bijna existentiële dreiging voor competities, clubs en speelsters vormen", zo vreest de FIFPro.


[google]

FIFPro doet dan ook een oproep aan de voetbalbonden op actie te ondernemen. "We bevinden ons in een ongekende situatie. De wereldwijde voetbalgemeenschap heeft de verplichting om samen zijn eigen branche te beschermen. Als clubs of competities nu failliet gaan, keren ze wellicht nooit terug. Dat willen we niet laten gebeuren", besluit Jonas Baer-Hoffmann, secretaris-generaal van FIFPro, het gesprek met NU.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties