FC Twente Nieuws

Financiële bonus voor FC Twente: Corona maakt transfer naar Sevilla

Financiële bonus voor FC Twente: Corona maakt transfer naar Sevilla

Jesus Corona staat op het punt om een transfer te maken naar Sevilla FC, zo meldt de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano. De Spanjaarden betalen drie miljoen euro voor de Mexicaan die al langer in verband werd gebracht met een vertrek naar Zuid-Spanje.

Het is goed nieuws voor FC Twente, dat jaren geleden een doorverkooppercentage van 30 procent bedong. Dit wisten bronnen afgelopen zomer te melden aan Twente Insite. De Tukkers dienen echter nog wel 21 procent af te staan aan derden. Zodoende houdt de Enschede club 189.000 euro over aan de winterse transfer van Corona.

Het had echter nog veel mooier kunnen uitpakken voor FC Twente. Omdat de 'Tecatito' nog slechts een half jaar onder contract staat in Portugal is de transfersom uitgekomen op 'slechts' drie miljoen euro. Afgelopen zomer gingen geruchten waarbij er veel hogere bedragen genoemd werden.

Destijds zou het gaan om twaalf miljoen euro. De overstap ketste toen echter op het laatste moment af, de Enschedeërs liepen daarom een miljoen euro mis. Nu krijgt de club een klein gedeelte van dit bedrag alsnog bijgeschreven aan de rekening.

In de zomer van 2015 vertrok Corona bij FC Twente. Zijn nieuwe club FC Porto betaalde destijds ruim tien miljoen euro. Ook werd er dus een doorverkooppercentage meegenomen in de deal. Dat laatste heeft zes jaar later nog positieve gevolgen voor de club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties