FC Twente Nieuws

Financiële problemen Elite Sports Group vorige week al bekend. Meerdere clubs gedupeerd

Financiële problemen Elite Sports Group vorige week al bekend. Meerdere clubs gedupeerd

Vandaag maakte FC Twente bekend dat Elite Sports Group, de partij die verantwoordelijk is voor de shirts van Meyba en de overige merchandise, de deuren van de fanstores heeft gesloten. De reden dat Elite Group over is gegaan tot deze actie zijn financiële problemen binnen het bedrijf. FC Twente laat weten verrast te zijn, maar vorige week werd er al melding gedaan van de problemen bij de Elite Group.

Net als FC Twente heeft ook het Engelse Fleetwood Town FC een samenwerking met Elite Group. De club draagt Hummel dat net als Meyba één van de merken is die wordt gevoerd door de Elite Group.

De club schrijft op haar website dat Elite Group 'into administration' gaat. Dit betekent dat er een insolventieprocedure is gestart om een faillissement te voorkomen. Of dit ook gaat lukken is nu nog niet te zeggen. Inmiddels heeft Fleetwood Town FC actie ondernomen en is gesprekken gestart met een eventuele nieuwe partner.

Of FC Twente dezelfde weg gaat volgen als Fleedwood Town FC is nog niet duidelijk. Beide partijen kunnen in onderling overleg de samenwerking stopzetten waarna FC Twente op zoek kan naar een nieuwe partner. Er zal hierbij ook moeten worden gekeken naar het financiële plaatje. Heeft Elite Group het bedrag van dit seizoen al voldaan of niet? Naast Fleedwood Town FC zijn ook de Engelse club Southampton, Coventry City and Millwall gedupeerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties