FC Twente Nieuws

Fiorentina gretig: "Zo ver mogelijk komen in de Conference League"

Fiorentina gretig: "Zo ver mogelijk komen in de Conference League"

Donderdagavond speelt FC Twente de heenwedstrijd in het tweeluik met Fiorentina. In het Stadio Artemio Franchi wordt om 21:00 uur afgetrapt. Woensdagavond wordt er om 19:00 uur nog getraind in hetzelfde stadion. Voorafgaand bestond er twijfel hoe serieus de Italiaanse club de Conference League zou nemen.

Trainer Vincenzo Italiano maakt in de persconferentie aan deze twijfel een eind. “Deze wedstrijd is belangrijk voor iedereen. Het wordt voor mij het Europese debuut en veel van mijn spelers hebben ook nog nooit Europees gespeeld. We willen het goed doen, aangezien het ook een doel van ons is. Het Europese debuut voor mij is een bonus op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. Niet alleen voor mij, maar ook voor de club Fiorentina.”

De Europese competitie speelt meer in Italië sinds AS Roma afgelopen seizoen de competitie won. “Wat ons betreft, maakt het weinig uit dat het een Italiaanse ploeg was die als eerste de Conference League won. Wij zijn trots dat we mogen spelen in deze competitie. En we willen zo ver mogelijk komen in de Conference League. Roma heeft het vorig seizoen goed gedaan, mijn complimenten daarvoor. “

“Ik zie het meer als iets persoonlijks. Ik wil de supporters laten genieten van de Europese wedstrijden. Ik nodig alle supporters uit om te komen kijken. Want ze helpen ons van de eerste tot de laatste minuut.” Ook FC Twente kan de supporters goed gebruiken. In het Stadio Artemio Franchi worden 2.200 Twente-supporters verwacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties