FC Twente Nieuws

Fiorentina-trainer hekelt eigen fans en complimenteert FC Twente-supporters

Fiorentina-trainer hekelt eigen fans en complimenteert FC Twente-supporters

Donderdag werd er in De Grolsch Veste een geweldige wedstrijd gespeeld met een fantastische sfeer vanaf de tribunes. De Fiorentina-supporters lieten zich echter van een negatieve kant zien. De Italianen gooiden een vuurwerkbom en een fakkel in een familievak vol FC Twente-supporters.

Ook Vincenzo Italiano, de trainer van Fiorentina, baalt van het gedrag van zijn eigen supporters. "Het is heel jammer dat dit is gebeurd, want de sfeer in het stadion was verder geweldig. De supporters van FC Twente verdienen een compliment en ik denk toch dat het een mooie avond was", vertelt hij tegenover de TC Tubantia.

Bij beide situaties legde de Roemeense scheidsrechter Radu Petrescu het spel even stil. Ook ging hij even met de aanvoerders van beide ploegen praten. "Ik moet zeggen dat de scheidsrechter beide keren heel goed met de situatie omging", aldus Italiano.

Door de vuurwerkbom raakten er waarschijnlijk enkele supporters lichtgewond. Ook ontstond er na de wedstrijd een confrontatie tussen de supporters van FC Twente en Fiorentina. Hierbij werden elf supporters gearresteerd. Daarnaast raakten er drie politieagenten verwond. Het was niet de eerste confrontatie tussen de supportersgroepen. Woensdagavond waren de supporters al hevig met elkaar in de weer vlakbij het centraal station van Enschede. Volgens de politie hebben de meeste Fiorentina-supporters de binnenstad inmiddels verlaten en is er een rustig beeld. De meeste Florentijnen zijn op weg naar huis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties