FC Twente Nieuws

Fiorentina-trainer is FC Twente niet vergeten: "Een gevreesde tegenstander"

Fiorentina-trainer is FC Twente niet vergeten: "Een gevreesde tegenstander"

In de meest ideale situatie was FC Twente zich nu aan het voorbereiden op de eerste poulewedstrijd van de Conference League. Helaas is de realiteit anders en is het niet FC Twente, maar Fiorentina dat zich donderdagavond op mag gaan maken voor de eerste wedstrijd in de Conference League. De trainer en de aanvoerder van de italianen zijn FC Twente echter nog niet vergeten.

De ploeg uit Florence werkt toe naar de eerste wedstrijd, thuis tegen het nietige FK RFS. De ploeg werd vorig seizoen voor het eerst in de clubhistorie kampioen van Letland. Na uitgeschakeld te zijn in de voorronde van de Champions League plaatste het zich voor de poulefase van de Conference League Door het Maltese Hibernians en het Noord-Ierse Lindfield uit te schakelen.

Fiorentina-trainer Vincenzo Italiano erkent veel te hebben geleerd van het tweeluik met FC Twente. "We hebben het ijs gebroken tegen FC Twente, een gevreesde tegenstander. We hebben geleerd dat we niemand mogen onderschatten. In Europa ken je de tegenstanders niet goed en moet je de maximale concentratie hebben."

"Het FC Twente dat we troffen in Italië was een team, maar thuis was de ploeg drie keer sterker", vervolgt de oefenmeester. "Met dat gegeven in het achterhoofd ben ik nu op alles voorbereid. Onderschat niets of niemand."

Ook aanvoerder Cristiano Biraghi haalt FC Twente aan tijdens het perspraatje ter voorbereiding op de wedstrijd tegen FK RFS. "FC Twente was een zeer goed georganiseerd team en allesbehalve een simpele tegenstander. We hebben het goed gedaan door die lastige voorronde door te komen en zijn nu klaar om de strijd aan te gaan in de Conference League."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties