Fiorentina wint met man meer in slotminuut van promovendus Cremonese

Afgelopen donderdag speelde FC Twente tegen FK Cukaricki voor een plekje in de play-offronde van de Conference League. De Tukkers waren over twee wedstrijden met 7-2 te sterk voor de Serven. De tegenstander in de play-offronde is Fiorentina. De Italianen speelden zondagavond haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2022-2023.

In het eigen huis was promovendus Cremonese de tegenstander van Fiorentina. Na een kwartier speler kwam “La Viola” op 1-0 door een doelpunt van Giacomo Bonaventura. Drie minuten later zette David Okereke de uitploeg weer op gelijke hoogte. Na een doelpunt van topspits Luka Jovic en een rode kaart voor Gonzalo Escalante (Cremonese) gingen de ploegen rusten.

In de tweede helft kwamen de bezoekers na ruim een uur te hebben gespeeld opnieuw op gelijke hoogte. Het doelpunt werd gemaakt door invaller Buonaiuto. In de absolute slotfase wist Fiorentina alsnog te winnen. Het doelpunt werd gemaakt in de 95e minuut door invaller Mandragora.