FC Twente Nieuws

Fiscus houdt FC Twente in financiële wurggreep: "Wij kunnen geen kant op"

Fiscus houdt FC Twente in financiële wurggreep: "Wij kunnen geen kant op"

FC Twente wacht nog altijd een naheffing van de belastingdienst vanwege te weinig afgedragen belastingen bij transfers tussen 2011 en 2015. Met name bij de transfer van Tadic zou een groot bedrag van circa 1,8 miljoen euro uit de boeken zijn gehouden. De FIOD is nog altijd bezig met het onderzoek, maar zolang er geen duidelijkheid zit FC Twente met de handen gebonden en zijn er geen grote investeringen mogelijk.

[google]"We zijn in gesprek met de belastingdienst. De fiscus stelt zich constructief op. Maar tot er een definitieve aanslag ligt, kunnen we geen kant op", zo laat financieel directeur Velderman weten in gesprek met Kuitert en Ten Voorde van de Tubantia.

Velderman hoopt dan ook snel op duidelijkheid van de belastingdienst, maar bekend is dat deze nooit informatie prijsgeeft over lopende onderzoeken, ook niet over de duur ervan. "Ik hoop binnen enkele maanden. Niet alleen de hoogte van de aanslag is voor ons van belang, maar ook de betalingsvoorwaarden."

Ondertussen maakt de financieel directeur zich zorgen over de liquiditeitspositie van de club. "Onze liquiditeitspositie is nog steeds niet sterk. Mijn grootste zorg is dat de club op elk moment aan zijn betalingsverplichtingen moet kunnen voldoen. We hebben geen buffer."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties