FC Twente Nieuws

Fiscus houdt FC Twente onder de loep, mogelijk vertraging beleidsplannen

Fiscus houdt FC Twente onder de loep, mogelijk vertraging beleidsplannen

Gisteren presenteerde de club in Enschede haar nieuwe beleidsplan voor de komende jaren. Verschillende aspecten worden toegelicht in het plan, echter zal er enige vertraging kunnen ontstaan door het onderzoek van de belastingdienst.

Momenteel doet de belastingdienst onderzoek bij FC Twente naar aanleiding van de recente gebeurtenissen die veel stof deden opwaaien in Nederland. De fiscus houdt alle in- en uitgaande transfers van de afgelopen jaren tegen het licht en kijkt zo of er iets te vinden is waar de club in Enschede op te pakken is.

[google] Mocht er wat gevonden worden dan is de kans aanwezig dat de club in Enschede bestraft wordt met een naheffing en een boete. Al met al kan dit oplopen tot enkele miljoenen Euro's. Joop Munsterman en Aldo van der Laan zullen in dat geval ook de knip moeten trekken, dat is namelijk vastgelegd in het crediteurenakkoord wat eerder dit jaar werd gesloten. Deze afspraak houdt tevens in dat beide heren niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor andere zaken.

FC Twente hoopt voor het einde van dit kalenderjaar meer duidelijkheid te krijgen van de belastingdienst om zo het hoofdstuk definitief te kunnen afsluiten. Het laatste meetmoment in november, dat cruciaal is in de beoogde overstap naar categorie 2 en het behouden van de proflicentie, zal onder geen enkel beding in gevaar komen door het lopende onderzoek van de fiscus, schrijft Peter Wekking van Voetbal International.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties