FC Twente Nieuws

Fitte Steijn heeft nog steeds naweeën van hersenschudding

Fitte Steijn heeft nog steeds naweeën van hersenschudding

Sem Steijn begon op 28 augustus in de uitwedstrijd tegen FC Volendam in de basis. In de rust werd hij al vervangen. Hij liep in de wedstrijd een hersenschudding op na een harde botsing, die hem bijna vier weken aan de kant hield. Tijdens de interlandperiode in september trainde hij voor het eerst weer mee en vorige week maakte hij tegen Vitesse weer zijn eerste minuten.

Steijn had niet verwacht dat hij zolang afwezig zou zijn door de hersenschudding. "Nee, dat had ik niet gedacht. Die dag daarna dacht ik: ik voel niks, dus ik ga weer mijn ding doen, even naar oma toe. Toen gingen we de belasting hier opbouwen en ging het niet goed. Toen heb ik wel veel last gehad. Nu kan ik soms zelfs nog een steek hebben als ik bijvoorbeeld tv zit te kijken, maar het gaat wel de goede kant op en wordt steeds minder", vertelt de aanvallende middenvelder tegenover 1Twente.

Van het moment dat Steijn de blessure opliep weet hij niks meer. De dagen daarna kreeg Steijn last van zijn hoofd. "Toen ging ik hardlopen. Ik kreeg steeds heel erg steken in mijn hoofd. Op een gegeven moment kon ik geen tv meer kijken en kon ik geen licht meer hebben. Ik kon eigenlijk heel weinig. Toen ben ik naar Den Haag gegaan. Daar ben ik behandeld. Toen ging het al stukken beter. Maar het is niet lekker", aldus de twintigjarige Hagenees.

Nu voelt Steijn zich, op de steekjes die hij af en toe nog heeft na, weer goed. "Ik voel me gewoon weer fit en ik heb er heel veel zin in. Het is ook lekker om weer twintig minuutjes gemaakt te hebben tegen Vitesse." Steijn merkt aan zijn spel of conditie gelukkig niet dat hij er een tijdje heeft uit gelegen. "Ik moet zeggen dat ik altijd wel fit ben. We hebben ook een test gehad, daar liep ik ook weer voorop. Althans, met de trainingen. Ik merk geen conditionele achterstand."

De middenvelder kijkt uit naar de wedstrijd tegen Feyenoord. "Ik heb er heel veel zin in. In De Kuip spelen is altijd mooi. Ik heb mijn debuut daar gemaakt toen ik zeventien was. Ik heb er heel veel zin in en ik denk dat we een goede kans maken." Dit debuut was niet heel succesvol. "We gingen er met 4-0 af. Daarom kwam ik erin", besluit een lachende Steijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties