FC Twente Nieuws

Floki-deal opnieuw onder vuur: 'FC Twente moet zich bewust zijn van de consequenties'

Floki-deal opnieuw onder vuur: 'FC Twente moet zich bewust zijn van de consequenties'

Eind vorig jaar werd cryptomunt Floki gepresenteerd als sponsor van FC Twente. De samenwerking werd een veelbesproken onderwerp, maar niet op een positieve manier. Na harde uithalen van onder andere Marcel van Roosmalen doen nu ook diverse experts in het Financieel Dagblad hun woordje.

De koers van de munt is de laatste maanden door de ondergrens gezakt, maar het zit de sponsordeals met FC Twente en bijvoorbeeld de NS niet in de weg. "Bedrijven wekken zo de indruk dat Floki te vertrouwen is", reageert Alfred Prevoo, oprichter van cryptovermogensbeheerder Blockchain Investments & Co, kritisch. "Je moet je bewust zijn van de consequenties als je je goede naam ergens aan verbindt."

Van elke koper vraagt Floki drie procent commissie. Dit geld gebruiken ze om reclamencampagnes en 'finfluencers' (influencers die zich uitspreken over beleggen, red.) te betalen. "Dat klinkt mooi, maar eigenlijk zeggen ze: je betaalt, zodat we andere sukkels over kunnen halen om ook te gaan kopen", aldus Corné van Zeijl van vermogensbeheerder Actiam.

De ontwikkelingen zijn dus zorgwekkend. Als je als supporter van FC Twente half december van het vorige jaar crypto's van Floki kocht, dan ben je nu de helft van je inleg kwijt. "De totale verliezen zijn nog groter door transactiekosten van de blockchain (gas fees), die op het overbelaste ethereum netwerk kunnen oplopen tot honderden dollars."

FC Twente zelf niet reageren terwijl er diverse klachten liggen bij de Reclame Code Commissie. Deze worden momenteel onderzocht en de verwachting is dat er binnen enkele weken een uitspraak volgt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties